sunnuntai 10. elokuuta 2014

Voihan quick and easy!!!!!

Palataanpa hieman ajassa taaksepäin aikaan ennen lattiavalua. Lattialämmitysputkia valitessamme luotimme ammattilaisiin, joilta vermeet ostimme. Uponorin quick and easy kuulosti hyvältä ja helpolta. Olisi tietysti pitänyt laittaa hälytyskellot soimaan, jos jossakin rakennusvermeessä luvataan nopeaa ja helppoa. Ennen asennusta aloimme perehtyä vermeisiin tarkemmin ja totta se oli! Putkien asennukseen tulee olla OMA LAAJENNUSTYÖKALU!

-No, meidän LVI-urakoitsijalta ja -valvojalta sellanen löytyy varmasti. -EI LÖYDY!!
-No ainakin lähipaikkakunnalta löytyy 25km päästä. -Muutaman puhelinsoiton jälkeen toteamme, EI LÖYDY!!!

-No ei ne varmaan kalliita oo, ostetaan oma ja myydään pois sitten kun ei tarvita. EI OLE HALPOJA! Akkukäyttöinen 700 euroa ja käsikäyttöinen 300e! Ja niitä saa vain Onnisilta ja toimitus kestää kaksi viikkoa. Me tarvitaan se nyt!

....tässä vaiheessa alkaa hikeä pukata, on nimittäin hemmetinmoinen kiire ennen lattian valua!

Lopulta usean puhelun ja ankaran nettisurffailun jälkeen saamme laajennustyökalun vuokralle Oulusta (60km päästä) LVI-centeriltä 20eurolla vuorokaudeksi.

Laajennustyökalu haettiin ja putket saatiin kiinni jakotukkiin.

Tässä vaiheessa selvisi, että syöttövesiputki jakotukilta toiselle tulee olla 25mm paksua, eikä samaa 20mm paksua kuin muutkin lattialämmitysputket. Ja sen tulisi mennä verkkojen alapuolella styroksiin upotettuna. Lisää hikipisaroita alkaa tihkua otsalta.

Kaiken lisäksi näitä syöttövesiputkia ei ollut alkuperäisissä uponorin laskelmissa mukana laisinkaan! Lisää  hikeä pukkaa. Tilasimme vermeet kiireellä tuolta LVI-centeriltä, kun ajattelimme saavamme ne samantien. Niiden piti tulla seuraavana päivänä postissa. Tuliko? EI!!! Tuli sitä seuraavana päivänä, kun lattia oli jo valettu....

Lopulta Arto hoksasi, että otamme nuo 20mm syöttövesiputket irti ja vedämme uudet 25mm putket pintavetona katon kautta myöhemmin. Syöttövesiputkea katkaistessa pois Arto sitten sahasi vielä väärän putken poikki. Tässä vaiheessa ei enää tiennyt itkeäkö vai nauraa. Laajennustyökalukin oli jo palautettu LVI-centeriin. Onneksi meidän omalla LVI-urakoitsijalla oli siihen liitin saatavilla ja selvisimme sillä.

Lattiavalun aikana putket oli paineistettuna ja kaikki meni oikein hyvin.

Laura oli sitten meille LVI-tarvikkeet myyneeseen tahoon yhteydessä ja hän yritti selvittää meille tuota työkalua lainaan. Laura soitti myös suoraan Uponorille, josta ei alkuun meinannut saada ketään kiinni (kesälomilla kaikki tieten....). Lopulta Laura otti yhteyttä lattialämmityssuunnitelijaamme ja hän neuvoi ottamaan yhteyttä Oulun edustajaan. Tuo Oulun edustaja hoitikin sitten homman kotiin! Hän hommasi itselleen uuden laajennustyökalun, jonka pitäisi tulla meille lainaan ensi viikon alussa, niin pitkäksi aikaa kuin tarvitaan! Ja tuo on vielä se akkukäyttöinen 700e vehje. Pisteet Uponorille tässä kohtaa.

Ihmettelemme kuitenkin edelleen, että esim. taloon.comissa myydään noita uponorin quick and easy vermeitä, ilman että esittelyssä on erityisesti tuosta laajennustyökalusta mainintaa.

Kaiken tämän ryminän keskellä oli vielä jumalaton helle ja lukuisia muitakin hoidettavia asioita, jotka ei menneet ihan putkeen. :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!