sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kelit kohdillaan. Ulkohommat etenee.

Ihanat syyskelit ovat hellineet koko viikonlopun. Olemmekin olleet raksalla koko perheen voimin.
Lisäksi Lauran kaksi riuskaa serkkupoikaa kävi viikonlopun kyläilemässä ja saimme puutavaraa pinottua talvea vasten yhteen kasaan.

Tässä tyttöjen tekemä temppurata. Raksaleikkejä on ruuanlaitto, temppuradat ja timpurinkynällä lautoihin piirtely.

Kellari slammattu kerran ja kellarin edustan pilarit verhoiltu.

Näin lähellä rantaa olemme.

Mukavahan se oli viimeiselle parille neliölle saada laastin koostumus kohdilleen ja laasti hierrettyä.

Koko muu kellarin seinä jäi tällaiselle pinnalle, saa nähdä mitä tälle seuraavaksi tehdään. Slammaanko uudestaan muurauslaastilla vai kokeilenko suoraan vetonitia pintaan.

Viime viikonloppuna siis pinnoitin harkkoseinää tekemällä myllyssä laastia ylijääneistä 100/500 ja 100/600 muurauslaasteista. Tätä tavaraa en saanut hierrettyä millään. Laasti oli pakko laittaa märkänä seinään, jotta se pysyi siinä. Hierrettäessä tippui koko laasti irti. 
Kävin sitten ostamassa kalkkia sekaan muurarin ohjeiden mukaan ja tosiaan loppumetreillä sain homman pelittämään. n.8 litraan vettä meni 6-7 lapiollista 100/500 laastia ja 3 lapiollista 100/600 laastia, sekä noin kolme lapiollista sammutettua kalkkia. Laastin tulee olla sellaista vellin ja puuron välimaastoa. Ja pitkä myllytys teki laastista notkeaa.

2 kommenttia:

  1. Budjetti asioiden tiimoilta laiteltiin sähköpostia tässä joskus. Teillähän on kivalla mallilla jo rakennus. Passaa aivan mielettömän hyvin nuo terassin ja parvekkeen kaiteet tai mitkäs puut ne virallisesti sitten onkaan, ei ole se perinteinen Rauhalan koristeellinen malli :) Onko budjetti pitänyt kuin paikkaansa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Kaunis se on meistäkin. :) Budjetti tekee tiukkaa, mutta vielä ollaan samoilla rahoilla menty ja lisälainaa ei haeta. LVI-hommat meni pahasti yli, muuten ei ole tullut ylläreitä. Pitäisikin tehdä nuo budjettia koskevat kirjoitukset loppuun.

      Poista

Kiitos kommentistasi!