perjantai 6. kesäkuuta 2014

Talon paikan mittausta ja vesiputkea maahan.

Viimeinen viikko on mennyt jännittävissä merkeissä. Viikko sitten vielä arvelutti mitähän on tulossa. Tiistaina saatiin Kannustalolta lupakuvat ja keskiviikkona vietiin rakennuslupahakemus.

Kunnan työntekijät olivat suurin osa helatorstain takia lomilla pitkää viikonloppua ja mittausosastolta ei saatu ketään kiinni. Maanantaina mittausosastolla sanottiin, että voivat tulla mittaamaan talon paikan tiistaiaamuna. He jättävät pyynnön asiasta vastaavalle, joka palaa lomilta tiistaina. Tiistaina sitten soitettiinkin heti aamusta, että eivät he saa tulla mittaamaan, rakennuspuolelta ei annettu lupaa! Ja rakennusliike oli varattu keskiviikkoaamuksi jo anturaa tekemään.

Käynti paikan päällä sitten onneksi korjasi tilanteen (allekirjoittanut pisti lyhimmän mahdollisen hameen ja hieman huulipunaa ja olipa mukana pari oikein sievää pikkuneitiäkin hurmaamassa ;) ) ja parin tunnin kuluttua oli mittaosasto ottamassa mittoja tulevasta kodista. Sen verran piti joustaa, että mittaosasto tulee uudestaan mittomaan vielä anturan päältä.

Meidän valmiiksi mittomat talon kulmat olivat kaikki kohdillaan ja monttukin oli juuri sopivan syvyinen. JES!

Tällä viikolla on Arto ollut lomalla ja tottakai sitä lomalla mielellään jotain puuhailisi. Kaivelimme sitten vesijohtoa maahan. Aluksi yritettiin kapealla kaapelikauhalla, mutta maa sortui minkä kerkesi. Leveämmällä ojakauhalla ja hieman kuivemmasta kohdasta onneksi jo onnistui päästä tuonne 1,9 metrin syvyyteen. Siellä se vesijohto nyt odottelee, että jatketaan hommaa maakaapelin (=sähköjohdon) kanssa yhtämatkaa.

Sinne se vesijohto upotettiin.


Huomatkaa, tontille on ilmestynyt jo rakentamisesta kertova kylttikin (oikealla)
 ja sähkökaappi (vasemmalla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!