sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Budjetti osa 6. TÄYDENTÄVÄT RAKENTEET

Tähän budjetin osaan kuuluu sisäovet, tulisijat, räystäskourut.

SISÄOVET voivat olla monen hintaisia. Taloon.com tms. kertoo aika paljon hintahaitaria. Kilpailutimme juuri rautakauppoja asiasta ja hinnat vaihteli 50-80e kpl mdf-ovelle. Massiivipuiset on tietääkseni päälle 100e kpl. Ovet, joissa on lasi maksaa heti enemmän ja roiskevedenkestävät myös. Meidän taloon tulee nelipeilisenä 14 ovea+saunan ovi. Jätimme parioven olohuoneesta pois, koska sitä ei tarvita ja se olisi ollut vain tiellä. (ja koska se olisi maksanut 500e) Tarjoukseen kannattaa pyytää karmit ja lukkorungot mukaan. Kahvat tilasin taloon.comista n.15e/kpl. Yhteensä oviin karmeineen ja lukkorunkoineen ja kahvoineen menee n.1700e. (ei sisällä yhtään roiskevedenkestävää ovea)

TULISIJAT meillä tuli hintaa jo pelkälle savupiipulle aika paljon, koska se on 13 metriä korkea. Piippu ja kaksi tulisijaa kustansi yhteensä 15 000e, josta piippu n.6000e, isompi takka 5000e ja pienempi takka 4000e.

RÄYSTÄSKOURUT, LUMIESTEET JA TIKKAAT. Näihin oltiin kyllä totaalisesti alibudjetoitu 700e. Todellisuudessa talovarustepoikien ylivoimaisesti halvimmalla tarjouksella asennettuna tuotteet kustansi 3700e. Nämä kannattaa myös huolehtia heti alkuun alta pois, niin ei sadekeleillä pääse vesi pilaamaan seiniä.

PIIPUN PELLITYS oli yksi asia, jota en tiennyt olevan olemassakaan, kunnes sellaista tarvitsimme. Katolle tuleva piipun osa pitää tietysti päällystää pellillä ja tehdä piipulle hattu, ettei sada sisälle piippuun. Paikalliset peltifirmat hoitaa, meillä Raahen peltipalvelu. 500e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!