keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Miten talopaketin hankinta tapahtuu?

Itse ongin kaiken mahdollisen tiedon talon hankinnasta monien blogien kautta, joten tässä hieman opasta mitä siellä talofirmassa sitten tapahtuu ja kuinka homma (meidän kohdalla) toimi.

1) selvittele firmojen taustoja, kysele tutuilta ja lue netistä. Katsele erilaisia talomalleja ja mieti millaisen talon haluaisit. Mitä pidemmälle olet pohjan miettinyt, sen helpompaa on myöhemmin.

2) Tee unelmien pohjakuva mikäli mahdollista. Minulla sattui olemaan toisten hommien kautta pohjapiirustusohjelma tietokoneella. Otin yhden talofirman pohjakuvan, joka oli lähelle omaa haavetta ja muokkasin siitä mieleisen. Nämä pohjat sitten lähetin aikanaan taloedustajille. Tähän työhön itse asiassa olen käyttänyt viimeiset neljä vuotta, muokkaillut aina kun on jotakin uutta tullut mieleen.
Tässä malli millaisen pohjan lähetin. 
Kuvan reunaan laitoin huomioita siitä, mitkä asiat ovat meille tärkeitä, 
jotta talotehtaan luonnoksen tekijä osaa muokata pohjaa oikeita asioita painottaen.3) Ota yhteys talotehtaisiin. Soita mieluiten ensin. Itse valitsin netistä kuvien perusteella "meidän näköisen" myyjän, sellaisen jonka kanssa voisi kuvitella tulevansa juttuun. :p Sovi tapaaminen mikäli mahdollista. Puhelun jälkeen laitoin sähköpostia edustajalle, jossa oli nuo pohjakuvat ja muita tietoja talohaaveistamme (tontista, ulkonäöstä jne), sekä sovittu tapaamisajankohta. Olin etsinyt netistä kuvia unelmien talon julkisivusta ja laitoin ne edustajalle, jotta hän ymmärtää mitä haemme.

4) Tapaa edustajia. He kertovat omasta talotehtaastaan ja seinärakenteista, eri muokkausmahdollisuuksista jne. Sitten sitä yhdessä keskustellen työstetään talotoivetta eteenpäin ja saadaan eka tarjous. Joillakin tehtailla sai alustavan tarjouksen ja pohjaluonnokset jo ensimmäisessä tapaamisessa. Toisilla firmoilla tarjous lasketaan vasta kun pohja on "valmis". Taloedustajan voi tavata myös ilta-aikaan ja moni on valmis tulemaan myös sinun kotiisi vierailulle.

5) Vertaile talopakettien sisältöjä. Näytä niitä muille, esim.vastaavalle mestarille. Me teimme myös niin, että kun oli kaksi talotehdasta jäljellä, näytimme toisen firman tarjouksen toisen firman edustajalle, jolloin se toisen firman edustaja aika hyvin kertoi mitä eroa tarjouksilla on.

6) Kun hierotte kauppaa, niin nuku aina vielä yön yli edustajan tapaamisen jälkeen. Tinkaa pakettiin mukaan kaikkea "ylimääräistä", nekin kannattaa etukäteen hieman miettiä mitä se voisi olla, keskuspölynimuri, kiuas, hyttyspuitteet ikkunoihin?? Lopulta voi tehdä vielä viimeisen tarjouksen, jossa on miettinyt mihin hintaan itse talopaketin haluaisi ja mitä siihen haluaisi mukaan.

Itselle ainakin jäi hyvin harkittu ja viimeistelty olo kun allekirjoitimme sopimuksen Kannustalojen kanssa. Olimme miettineet mitä pakettiin haluamme, mistä olemme valmiita luopumaan, että hinta tulisi vielä hieman alaspäin ja hinta oli jo etukäteen edustajan kanssa sovittu. 

-Laura-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!