perjantai 11. huhtikuuta 2014

Talopakettien vertailua

Ensimmäisenä soitin Kannustalolle, Lapplitalolle, Planiatalolle ja Herralataloille. Lapplitalossa olimme asuneet aiemmin ja tiesimme heidän tekevän juuri sellaisen kodin kuin halusimme. Kannustalosta oli Laura haaveillut vuosikaudet ja heidän mansardikattoinen Rauhala oli unelmana. Planiataloa oli ystävät kehuneet. Herralataloilla oli puolestaan saatavilla myös kellarikerros.

Herralan tarjous oli lopulta useamman kymmenen tuhatta kalliimpi kuin muiden ilman kellariakin, joten heidän kanssaan yhteistyö päättyi siihen.

Planiatalon molemmat Oulun seudun myyjät tekivät oharit. Ensin ei toinen ollutkaan Oulun päässä paikalla, kun oli sovittu tapaaminen ja sitten toinen myyjä ei saapunut meille sovittuna aikana kotiin käymään. Lauralla meni sen verran hermot (mitä tapahtuu suht harvoin), että hän laittoi suoraan sähköpostia planiatalon toimitusjohtajalle. Lopulta saimmekin sieltä oikein kelpo tarjouksen. :p

Lapplitalon Markuksen kanssa meni neuvottelut erinomaisesti myös ja heti ensimmäinen tarjous oli kohtuullinen. Lapplitalojen kanssa muokattiin pohjaa, asennussisältöä ja toimitussisältöä useaan otteeseen. He olivat hyvin alttiita tekemään juuri asiakkaan toiveista totta ja antoivat useita ehdotuksia toimitussisällön muokkaamisesta, mikäli esim. hintaa piti saada alemmas.

Kannustalon Markun kanssa tulimme myös hyvin juttuun ja heillä oli pohja heti alkujaan sellainen kuin olimme haaveilleet. Tarjouskin oli kohtuullinen.

Lopulta Lapplitalon ja Kannustalon välillä väänsimme väsymykseen asti, molemmissa oli puolensa ja puolensa ja painimme sen kanssa mitä kumpainenkin lopulta tahtoi ja arvosti eniten. Ehdimmepä vielä päättämättömyyksissämme pyytää tarjoukset mittavakodilta ja Jettataloiltakin. Mittavakodin asennus oli liian kallis, eikä rahkeemme riittäneet hommata rakennusliikettä homma hoitamaan. Jettatalojen tarjous oli ylihintainen.

Päädyimme lähettämään Kannustalolle vielä viimeisen tarjouksemme ja se hyväksyttiin. Kaupat oli siis sovittu.

1 kommentti:

  1. Saanko kysysä mitä oli talopaketin hinta? Minkälaisia tarjouksia olette saaneet Rauhala mallista?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!